Duplo

Är det bara jag som jämt och ständigt går omkring och plockar ut duplon ur skor, handväskor, toalettstolar och kylskåp?

Dom är överallt.
20.09.2011 kl. 17:06

Barnsligt beteende eller mogen insikt

Så till erkännandet. Jag gillar ju mitt godis, väldigt mycket. Det gör även sambon. Så ifall vi sätter fram en skål så hetsäter vi som galningar bara för att den andra inte ska få mer.

Lösningen på detta. Vi delar allt lika i två skålar. Sen sitter vi där i varsitt hörn och mumsar. Sneglar bara ibland nyfiket för att se hur mycket den andra har kvar.

Jag försöker bestämma mig för ifall vi bara borde bli av med detta barnsliga beteende eller ifall det snarare är en mogen självinsikt och ett ansvarsfullt beslut.

Moget?
16.09.2011 kl. 20:26

Larsson och jag

Måste åka till Åbo snarast. Som jag sett fram emot denna utställning. Borde säkert satsa på att få in ett helt veckoslut och göra kulturhuvudstad till max.
16.09.2011 kl. 20:18

Chans

Dagens låt. Klicketiklick. Bara goda, om än lite vemodiga minnen av denna.

Nu ska jag iväg på ensam torsdag vilket innebär jobbmöte, bibban, afrodans.
15.09.2011 kl. 14:57

Den är nog död bara

"Den är nog död bala" säger storebror och betraktar den stora masken som ligger på trottoaren.

"Nej, jag tror inte det, ser du att den rör lite på sig?"

"Jo, jag sel, den är bala halvdöd..."

Jo men så att, räknas det här som döden-snacket?
15.09.2011 kl. 13:14

App app app

Mannen har på allvar gått in för sin nya telefon och de senaste två dagarna har allt trädsnack bytts ut mot prat om appar.

Höjdpunkten kom igår då vi fick se en filmsnutt på världens största träd via en app.

"Alltså jag gillar verkligen att leva i den här tidsåldern. Tänk så mycket fantastiska saker man kan göra!"

Själv tog jag min bok i gammal hederlig pappersversion och gick, med egna ben, och lade mig i sängen. Helt plötsligt väldigt old school.
14.09.2011 kl. 13:44

Kött

Vi gick till bibban igår istället för att gå ut i skogen. Stormen verkar ju inte vilja avta direkt. Så vi kom hem med en enorm hög barnböcker samt ett par till mig själv. Bland annat denna.Så nu sitter jag här hemma och funderar på ifall jag verkligen vill läsa den eller om jag hellre fortsätter i naiv okunskap om vad som pågår. Inte så att jag brinner för min blodiga biff men jag tycker om den. Och ärligt talat så har jag varken riktigt möjlighet eller ekonomin att leta reda på en hundra procent korrekt biff utan försöker intala mig att min strävan mot att majoriteten av våra middagar ska vara vegetariska ska vara gott nog.
14.09.2011 kl. 13:10

Sa jag att jag var ambivalent?

Pendlade mellan att jubla av lättnad och gråta av misströstan igår när vår lärare meddelade att den inplanerade kursen i finska inte blir av ifall det inte kommer in fler anmälningar till kursen.

Men sist och slutligen. Jag vill ju. Så nu hoppas jag att åtminstone tre till anmäler sig så att kursen kommer igång. Snälla?
13.09.2011 kl. 13:09

Kravlös måndag i övergiven stad

Gick runt med knoddarna igår i den gråmulna staden och kände mig för en gångs skull riktigt tillfreds med att sommaren var över, sommargästerna var borta och staden åter var vår. Tyst, stilla och övergiven, precis så som jag vill ha den just nu.

Idag väntar jag bara på att stormen ska bedarra så att vi kan leta oss ut i svampskogen på eftermiddagen. Fram tills dess, såg att denna dykt upp på arenan igen.

13.09.2011 kl. 09:22

Åldern, denna ålder och vad den gör med oss

Satte på Radio Vega idag på morgonen och möttes av de ack så svängiga tonerna av MMMbop*. Och i ett svagt ögonblick så googlade jag Hanson så där som man gör på morgonkvisten. Och möttes av denna syn! Jag vet inte, kanske inte precis så som jag minns dem men så gör väl åldern sitt för oss alla.

Och egentligen har jag en riktigt bra musiksmak, det kommer bara inte fram här på bloggen.
*Ja, jag kan fortfarande texten.
09.09.2011 kl. 08:48

Provköket

Väntar på att L ska komma över med sina knoddar. Vi bestämde oss igår för att ha bakskola här hemma. Med mig som mästarbagare och L som lärling samt fyra mer eller mindre välvilliga hjälpredor, alla under metern.

Så det blir två sorters bröd samt en sats vanliga, klassiska vetebullar. Gissningsvis kommer vi alla vara helt slut efter detta samt med magar fyllda av bubblande kolhydrater. Fredag är det fest!
09.09.2011 kl. 08:21

Så måste vi ta med as

"Mamma, titta björnen balbapappa en gång till!!!"

"Okej, sista gången sen måste vi åka till fafa, mamma ska på jobb."

"Mmm, sen måste vi ta as*. Vi inte glömma honom. Han inte ser någo då. Han vakna bara."

Måste komma ihåg, kanske borde skriva en lapp?
*Lillebror ligger och sover i rummet.
08.09.2011 kl. 13:32

Strumpor

Berättade för min syster att om mina rejäla skavsår jag fick av mina nya skor. Första gången jag sprang med dem fungerade de bra, andra gången sprang jag vilse, sprang alldeles för långt och haltade till sist hem i ösregnet, med söndriga hälar, från förbannade Österby. Jag tänker aldrig springa i Österby igen. Allt ont som typ återvändsgränder kommer därifrån.

Nå tillbaka till skorna. Min underbara och ansvarsfulla storasyster gick helt enkelt till löplappet, köpte ett par ordentliga strumpor och skickade iväg på posten. Testade i förrgår, helt superba! Inga skavsår här inte. Tack tack!!!

08.09.2011 kl. 13:13

Lyxen att kunna ljuga för sig själv

Intalade mig själv att det var så regnigt och trist väder att man omöjligt kunde släpa ut två stackars oskyldiga barn. Så vi stannade inne hela förmiddagen, bakade frallor (semlor) och tittade på Barbapapa. En sådan förmiddag gör att jag själv inte känner den minsta ångest över att ta "ledigt" resten av kvällen och lämna över kläpparna till farfar.
08.09.2011 kl. 13:07

Kamelrosa; Hur känner vi inför det?

Okej, så jag hann till och med varva ner sista stunden på bibban igår i läsesalen. Bläddrade igenom Amelia och Femina, fick syn på ett par fina byxor i färgen kamelrosa.

Det finns inga rosa kameler. Blandar man rosa med kamelernas färg så blir det i bästa fall beige-rosa. Det blir inga kameler. Okej?
06.09.2011 kl. 12:32