Egen tid, eget arbete

Har bestämt mig för att vika måndag och torsdagskvällar till mina egna kvällar. Det blir kurs, bibliotek, jobb och gympa för hela slanten. Insåg efter tre timmars ensamhet igår att tillvaron kanske trots allt inte var så stressig, det gäller bara att utnyttja tiden rätt och planera lite. Så idag är vi lediga. Njuter av regnet och funderar på att baka en äppelpaj.
06.09.2011 kl. 12:25

Ironi

Kursen är inställd idag. Så jag tar ett moget och ansvarsfullt beslut och drar till bibban och pluggar istället.
05.09.2011 kl. 15:33

Önskan att få vara en annan

De senaste veckorna medan jag för mig själv planerat hösten så har jag samtidigt drabbats av en enorm stress. Stress över det som ska göras, saker som måste bli gjorda, saker jag önskar att jag kunde och hann göra, saker jag inte alls vill göra.

 

Idag börjar min kurs i finska. Blir väl tredje året, avancerar väldigt sakta och ganska osäkert. Nej, även denna sommar har jag inte hunnit öppna boken för att hålla uppe språket. För hur jag än önskar det så brinner jag inte alls för de här måndagarna. Jag tycker inte alls att det är roligt längre och vill oftast bara gråta varje gång jag öppnar boken och inser hur mycket det är jag fortfarande inte lärt mig, hur många regler jag inte minns och hur många gånger jag kommer att få gå igenom det här igen.

 

För visst är språket vackert, visst önskar jag att jag redan kunde allt som läras kan. Men vill jag sitta varje måndag och med lätt ångest stamma fram vad jag gjorde i helgen, fast jag egentligen berättar vad jag ska göra nästa helg, inne och inte ute samtidigt som jag dödar någon? Nej, helst inte. Däremot skulle jag gärna tala flytande som i mina drömmar där jag lägger upp påhittade konversationer på finska, franska, spanska och riktigt bra dagar även på tyska.

 

För det gör jag bra, drömmer. Riktigt bra. Ibland drömmer jag även om att vara en kvinna som alltid presterar lite för mycket, lite för ofta och lite för bra för sitt eget bästa. För i ärlighetens namn så finner jag det lite avundsvärt, prestationsångesten och resultatet av den.

 

För när jag möter den blir jag matt, trött och vill helst bara lägga mig ner och sova. Förvånansvärt många gånger är det också exakt vad jag gör. Sover, blundar, drömmer mig bort.

 

Till ett land där jag presterar mycket och talar flytande finska.

 

 

05.09.2011 kl. 15:26

Jag och Åberg

Tänk att det tog nästan tjugosju år för mig att inse det fina med Alfons Åberg!

Men som dom säger säger, bättre sent än aldrig. Nu är vi bästisar och bundis.
05.09.2011 kl. 13:19

Den första riktiga veckan

Så sätter det igång, vardagen. Det blir studier på heltid (mannen), hemmamamma för egen del varvat med jobb,plugg och kurser.

Så vad ser jag då mest fram emot denna vecka? Torsdag förmiddag, färglek med ungarna. Kurs på ca 45 minuter, konstant kladdande med färg. Håller på hela hösten. Vilket ju får mig att undra varför jag stressar och pressar in allt annat.
05.09.2011 kl. 08:47

Okej people, äpplen....

Har en kartong modell större full med äpplen som jag måste bli av med. Tips? VI har kört saft, mos och äppelringar. Vad nu?

Strudel?
04.09.2011 kl. 14:25

Seven days a week

Så då hade man en sambo tillbaka på heltid. Sju dagar i veckan. Rena rama lyxen efter nästan fyra månader av ensam-mamma-alla-vardagar och pappa-roligast-bäst-i-världen-hemma-bara-veckoslut.

Förlåt om jag låter bitter där ovan men jag hoppas verkligen att knoddarnas relation till föräldrarna jämnar ut sig nu och återgår till en form av normalt lika värde-läge. För hur bra och givande jobbet än har varit, hur bra och över all förväntan det än har gått att vara ensam en hel sommar med barnen så skulle jag nog ta en funderar innan vi gjorde om det. Men som vanligt så tror jag att vi tänker lite olika där. Alltid detta, tendensen att se olika på saker. Att se olika saker.

Men just nu ska vi bara njuta lite av att vara vanliga en vecka. Sedan kan vi ta itu med det andra.Vardag, framtid, avvänjning av nappflaska. Kanske hänga upp tavlor på väggen?
02.09.2011 kl. 14:12

Dagens besvikelse

Ni vet när det smäller i brevluckan och man hör en tidning ramla ner på hallgolvet. Och man hinner bli glad och redan planera in en kopp te och soffhäng med lättläst damtidning i famnen. Tills man plockar upp tidningen och ser detta:Det känns inte okej.
29.08.2011 kl. 12:21

Nu får det räcka, jag vill dricka varm choklad och vira meterlånga ylledukar kring min hals...

Höst. NU. Röda löv, ja tack! Lite kyla och frisk, underbar luft.

Men det är kanske bara jag. Men som oktoberbarn så anser jag ha en viss rätt att älska hösten.
29.08.2011 kl. 10:36

Skvaller, tanter och goda grannar

Så det här med att bo i ett hyreskomplex storlek större (sett ur ett småstadsperspektiv) har både för och nackdelar.

En fördel är till exempel den snälla mamman ovanför som återigen hade en kasse med kläder över, en kopp kaffe att bjuda på och lite allmänt skvaller. Storebror hyser stor beundran för hennes lite äldre pojkar, inte så stor att han vågar leka med dem men så pass stor att han kan stå och titta på dem länge medan han förstrött leker med en leksaksdator (som för övrigt står högst på listan just nu inför födelsedagen, suck och nej!).

En annan sak som jag inte vet om jag ska tolka som nyfiket påträngande eller som omtanke är de äldre damerna som alltid sitter ute på gården. Sitter de inte ute på gården så står de bakom sin gardin i köksfönstret och tittar "diskret" ut. De har inte ännu sträckt sig så långt som till kikare, däremot har gubben på granngården gjort det.

Men en positiv sak med damerna är att man helt plötsligt, på väg ut med soporna, kan höre ett "Hej, var det du som tappa skiftnyckeln" ur ett fönster. Då kan man förvirrat se sig om innan den osynliga rösten upplyser en om att "skiftnyckeln ligger på stenmuren, vi pojkens cykel, kanske du tappa den när du dona ringen?". Ett bra sätt att möta detta är då att ropa "tack" rakt ut i luften och plocka upp skiftnyckeln som är din.

En annan sak som nog ändå måste hör till nyfikenhetens område är när en annan dam vid sandlådan frågar hur det är med svärmor. Du hinner tänka "känner dom varandra?" "talar hon med mig?" innan damen säger "har inte sett henne här på länge". Vad svarar man, att hon är upptagen? Varit bortrest? Innan tanken slår dig att damen egentligen kanske undrar varför svärmor inte är här så ofta och varför din sambo endast dyker upp på sällsynta besök på veckoslutet, ovetande om att han jobbar borta under veckorna under sommarmånaderna.

Men så tänker du att du bara är fördomsfull. Att damerna bara är omtänksamma och att de säkert bara är genuint intresserade av vad svärmor sysslar med nuförtiden.

Ja, så måste det vara.
24.08.2011 kl. 12:53

Dagens länk: Gammalt och vackert

Hittade denna blogg via en bekant på fb. Onekligen trevlig som variation till andra modebloggar.
23.08.2011 kl. 18:48

Lite harmoni som omväxling

Vi har precis haft en så lugn, skön och harmonisk morgon. En som inte inträffar allt för ofta (och ärligt talat snart är historia gissar jag) men som är så underbar just när man är mitt uppe i den. Alla är glada, vi tar det lugnt, jag får läsa tidningen och hinner dricka alldeles för många koppar kaffe.

Lillebror här även nu tre dagar i rad sovit till sju på morgonen (vanliga klockslag tidigare var allt mellan fem och sex). Vågar jag hoppas på en ny vana? Knappast eftersom jag nu skrivit ner detta så kommer han att vakna fem imorgon. Men idag, så skönt.23.08.2011 kl. 09:01

NybaktBakade idag för första gången på väldigt länge. Gjorde det simplaste av recept och slängde ner allt i formar. Så enkelt och så gott. Borde verkligen se till att göra det oftare. Nu försöker jag bara låta bli att frossa i mig allt innan läggdags.
22.08.2011 kl. 20:42

Blev det lite mycket nu kanske?

Så snart börjar jag tydligen att jobba lite, ska bli kul och intressant. Något nytt.

Men så hade jag tydligen bestämt mig för att ta upp lite distansstudier som jag har på hälft utan att direkt tänka på att även de sätter igång snart.

Och så var det ju kurserna på mbi jag anmälde mig till. Springa skulle jag även hinna med, skrapa och måla den gamla pulpeten, sy lite.

Och ungarna ja, skulle ju njuta av sista hösten hemma. Känns som lite mycket just nu, men jag hoppas att det blir kul.
22.08.2011 kl. 17:47

Min ettåring är ett monster

Man har ju en viss tendens att försköna saker som hänt en tid tillbaka. Som storebror som ettåring. Jag minns honom som snäll, lydig och försiktig. Inget minne av fel och brister, tvärtom har jag något minne av att han skulle ha haft en av sina bättre perioder just då.

Lillebror som ettåring. Helt vild. Han kommer bli som den vilda bebin. Han är. Jag blir helt matt.
22.08.2011 kl. 09:13