Vattenlöpning, träning eller bara en ursäkt för att skvallra?

Okej, har nu testat på det här med vattenlöpning tre gånger. Fick tipset av min mamma och drog med mig vännen W på två rundor. Trevligt är det ju, igår "löpte" vi runt där i en dryg timme i varierande takt. Det var vi och ett gäng tanter samt två ganska överviktiga gubbar. Och vi trampade på, talade, skvallrade och hade hur trevligt som helst. Men tungt är det ju inte direkt. Visst känns det men på ett behagligt sätt. Av tidigare erfarenhet så inbillar jag mig nämligen att all effektiv träning även måste vara trist och jobbig.

Har jag fel uppfattning eller gör jag helt enkelt fel där jag guppar runt som en liten anka som aldrig kommer fram?

För övrigt så känner man sig fjantig när man studsar runt, men överlag rolig.
22.11.2011 kl. 12:52

Luften gick lite ur mig

Föregående vecka tog krafterna helt enkelt slut. Så trött, miljoner saker att fundera, bestämma, fixa och ordna. Och inga krafter alls. Men nu ska jag lyfta upp mig själv lite. För snart är det jul, då får jag en hel vecka i Stockholm då jag inte behöver tänka på annat än julklappar, träffar med nära och kära.

Det är inte ofta jag saknar själva staden Stockholm, förvånansvärt sällan med tanke på alla år jag bodde där. Men just nu, vill bara andas luften där.
22.11.2011 kl. 12:47

Okej, ska vi ta det här med att stjäla cyklar?

Det är inte okej. Inte på något sätt. Spelar ingen roll om du är full och bara cyklar hundra meter eller om du planerar att kränga den på svarta marknaden. Det är inte okej!

Finns det till på köpet en barnsits på cykeln är det extra minus. Blir ingen åtalsprövning utan helvetet direkt.

Frågor på det?
16.11.2011 kl. 13:32

Fråga bloggen om mardrömmmar hos barn

Storebror har tampats med ganska mycket mardrömmar de senaste nätterna. Så medan lillebror nu sover hela nätter, förutom inatt då han hostade och ville vara vaken 01-04, så vaknar storebror uteslutande en gång per natt av mardrömmar, är rädd och avslutar sedan natten i vår säng där han ligger och vrider sig. Så vi sover ganska dåligt nu, hackigt och är nog ganska trötta.

Så alla som vet allt om barn. En period barn går igenom när det fyller tre år? Livskris? Hur gör man?

Är som sagt väldigt trött nu.
14.11.2011 kl. 14:25

Har jag berättat att han är det största som hänt mig?

I torsdags firade jag tre år som mamma. Vissa dagar känns det som om han alltid funnits där, vissa dagar som om han precis anlänt.

Jag hade inte planerat att bli mamma tidigt, det fanns stunder då jag till och med hävdade att jag aldrig skulle bli det alternativt adoptera sent in i livet. Men saker förändras, saker händer.

Som att man helt plötsligt slutar dricka kaffe. Eller att man börjar äta tre snickers per dag. Sådant händer. Och då kan man till slut bli tvungen att inse faktum, göra ett val och sedan förbereda sig på att livet nog inte alls blir så som man planerat. Och sedan kan trettio veckor följa då man är väldigt förvirrad, nervös, livrädd, arg, kolossalt olycklig och sist och slutligen förvånansvärt lugn.

Sedan föds en liten pojke. Man är livrädd ett tag till. Man lär känna varandra, hittar varandra och snart inser man att man antagligen inte skulle resa sig upp igen om den här personen försvann.

Så går tre år. Tre år av våra liv då jag aldrig varit mer lycklig, livrädd och lugn.
14.11.2011 kl. 14:17

Blöjfritt

Mannen:
"Claes har sen kissat i sängen, madrassen är lite våt"

Jag:
"Okej, fixar det"

Mannen:
"Vill du veta hur det gick till?"

Jag som bara tänkt att det var ett klassiskt fall av läckande blöja:
"Öhh, okej..."

Mannen, skrattande:
"Han hade ingen blöja på sig"

Jag:
"Du menar alltså att han har sovit utan blöja? Du hade alltså inte satt på någon blöja igår?"

Mannen:
"Nja, jag och jag, någon hade i alla fall inte gjort det. Så han sov utan! Men jag tror att han klarade det ända fram till morgonen."

Medan andra tar bort nattblöjan till sist så börjar vi med det. Har nämligen för mig att vi gjorde exakt samma med storebror.
09.11.2011 kl. 09:11

Farsdag, till gagn för alla

Ungarna* köpte en så fruktansvärt snygg Fars dag-present idag. Som två flugor i en smäll, mannen får fin present, alla* får njuta av den.

Alla vinner!

Bild på söndag.
*jag
08.11.2011 kl. 15:46

Adress: mamma

Varför är alla leksakskataloger adresserade till modern i familjen?

Ser jag rik ut?
08.11.2011 kl. 13:46

Helt klart inte vad han signed up for

Mannen tittar på mina nya vida knytbyxor som jag inhandlade i butiken Universal Universum i Tallin. Har praktiskt taget bott i dessa sedan dess.

Mannen:
"Du har alltså skaffat hippie-byxor och blivit vegetarian... Sak du bli sådan nu?"

Jag:
"Öhh, nja, snarare ser jag det som att jag hittat tillbaks till min ungdom, då var jag precis såhär, fast snäppet värre. Plus att de är så grymt sköna. Fick lite lust att köpa rökelse också..."

Mannen:
"Du vet att det är förbjudet va? Det är inte ens så att jag ber dig om att inte köpa det, du får inte!"

Okidoki.
08.11.2011 kl. 13:20

Vanans dotter och den äventyrliga lilla djävulen

I vanlig ordning gick jag på min finskakurs idag. Som avslut på dagens lektion skulle vi berätta om drömresemålet, tänk oändligt med pengar men endast en resa. Vart åker du?

Min första tanken var ingenstans. Fick helt enkelt inte fram en enda plast jag verkligen ville åka till.
Men nu när jag tänker efter så skulle jag antagligen återvända till Paris, igen. Om och om igen. Trist men sant.

Men sen finns det också en liten liten del av mig som skulle skita i Paris och istället runda Kap Horn med segelbåt.

Vart skulle ni åka?
07.11.2011 kl. 19:23

Ljuvligheten, jobbet och allt det andra

Denna morgon har jag bakat kakor, fixat tårtbotten, rört ihop röror och vikt tvätt. Känner mig nästan redo för kalas imorgon.

Nu ska jag snart dra till svärmor och lämna in lilleman som ska barnvaktas där medan jag drar på jobb. Jobb en lördag från 17-01 känns inte som en dröm just nu.

Däremot har den här lille grabben varit en dröm de senaste dagarna. Helt ljuvlig och trots bristande talanger i tal så har han varit ett ypperligt sällskap dessa tre dagar.
05.11.2011 kl. 12:00

Kära förkylning, jag skulle inte rikigt ha tid med dig just nu

Helt plötsligt var vi inne på omgång tre av förkylningar för denna höst. Jag känner liksom att jag inte riktigt skulle orka eller ah tid med det just nu.

Så jag försöker ignorera den stickande och rivande känslan i halsen och drar istället ut på stan och köper ballonger inför kalaset.
04.11.2011 kl. 10:15

Kast med liten prydnadspumpa

Ni vet dessa små pumpor som man kan odla/köpa och ställa fram som prydnad. Ifall det är så att ni egentligen redan har så mycket bråte framme att de inte riktigt finns plats för flera "prydnader" så lämpar de sig även ypperligt som leksak för små barn. Att ha som leksaksmat, snurra, rulla och kasta med.

Ifall ni dock lever med en pedantisk äkta hälft så kan det löna sig att leka detta när den bättre hälften inte är hemma.
04.11.2011 kl. 10:12

Anledningen till att du inte kör rakt är att du helt enkelt inte tycker att det är skoj?

Nästan varje torsdag sätter jag mig i bilen och kör, å jobbets vägnar, den relativt korta sträckan Ekenäs-Tenala. För den oinvigde betyder det ca tjuga minuter från liten stad till mindre håla.

Förvånansvärt ofta hamnar jag bakom en bilist som inte bara kör vingligt utan även pendlar mellan att köra 60 km/h och 80 km/h. Valet verkar mer bero på impuls snarare än en följd av trafikreglerna.

Jag försöker verkligen att inte dra fördomsfulla slutsatser av detta.
03.11.2011 kl. 18:30