Men herregud vad ska vi tala om i tre dagar?!

Så sitter man där, ensam vid frukostbordet. Enda sällskapet består av en knaprande ettåring.

Man ba:
"Jo men så att, ruggigt väder idag..."

Ettåringen tittar förstrött på en, återgår till flingorna.

Nytt försök:
"Jo men så att, vad ska vi hitta på idag då?"

Inte ens en blick.

"Jaha, då läser väl jag tidningen då..."

Dom där ettåringarna, snackar inte så värst mycket va? Märks liksom inte i vanliga fall.
03.11.2011 kl. 12:23

Jag har mitt på det lugna angående tårtan

Syster delade med sig av en bra länk om tårtor, så var den ångesten slut!
03.11.2011 kl. 09:21

Dagens naturliga

Efter att igen misslyckats med att hitta en parfym på de skattefria båtarna så inhandlade jag igår på ren impuls en naturlig doft i Melles hälsoshop här i stan.


Taivaallinen 100 % luonnon parfyymi

Så här efter första provningen känns den, tja, naturlig. Med en ganska trevlig doft. Kommer tvinga alla i min omgivning nu att dofta på min handled och be om utlåtanden.
02.11.2011 kl. 13:03

Tårta

Jag ska baka en tårta tills på söndag. Bara tanken ger mig grym ångest. Min tanke är detta år att inte alls satsa på att få den fin och perfekt (som på alla bilder man ser) utan istället pynta den smått galet och hysteriskt färgglad.
02.11.2011 kl. 12:52

God morgon


Varför äta gröt när man kan äta grapefrukt?

Den här lilla typen och jag kommer för den delen att vara på tumis här hemma i två dygn medan mannen tar med storebror till Åland. Vad ska vi göra? Jag leker med tanken på att åka till IKEA, för skojs skull...
02.11.2011 kl. 09:04

Kära tomten, i år har jag faktiskt varit ganska snäll...

... och just ikväll är det lite extra synd om mig. Så ifall du vill göra mig väldigt glad om en dryg månad så finns alltid dessa...För jag har faktiskt slitit ganska mycket detta år. Med barnen, jobb, hem och allt det andra. Och ikväll känner jag att jag är väldigt trött och ganska ynklig och vill helst bara sova ett år. Och jag har aldrig i mitt liv träffat på ett lack som blir så perfekt på nageln och som varit så dyrt. Så vad säger du?
01.11.2011 kl. 22:12

Tvåa sjua

Har skolkat från internet och datorer sedan förra onsdagen. En lite underlig känsla måste jag erkänna.

Men en kort summering:

-jobbat

-fyllt tjugosju år

-förätit mig på ost

-druckigt glögg

-åkt till huvudstaden

-fått presenter

-åkt till Tallin med bästa systern

-återvänt hem från Tallin och tagit en öl för mycket med systern

-gått bakfull på bokmässan, talat snabbt med fina Amanda, lyssnat på Peppe, diskuterat med trött (snart) treåring om var närmaste bulla finns på bokmässan, köpt en jäskorg på matmässan, lämnat mässan med trött och hungrig treåring

-ätit pizza på Drumsö med svågern m. familj

-kört hem, sovit som en stock

-stigit upp, städat, klätt på mig ca 15.00 idag

 

Imorgon ska jag rycka mig i kragen, fixa allt som fixas bör och sedan ladda batterierna inför dagar av jobb, bortrest sambo och storebrors kalas på söndag.

31.10.2011 kl. 18:08

Dagens i-landsproblem

Vattnet avstängt 08.00-17.00.

I en hemmamammas vardag är det här en jobbig grej.
26.10.2011 kl. 09:18

När man nu väl får chansen så är det högsta kvalitet som gäller...

Jag ser ärligt talat nästan aldrig på tv dessa dagar. Får jag en ledig stund så sitter jag antingen vid datorn eller ligger med näsan i en bok. Allt oftare väljer jag boken framför datorn också, vilket jag tror att är en sund grej?

Nå men i alla fall, i söndags gjorde jag ett undantag. Slängde mig ner bredvid mannen i soffan med tanken att läsa en bok, gav till slut upp och avslutade istället kvällen med tre (!) avsnitt Jersey Shore Italy. Klass, det säger jag bara. Förbannat underhållande också.
25.10.2011 kl. 14:12

Graviditet, kvinnokroppen och den emotionella jojon

Jag tror aldrig att jag har varit fullständigt nöjd med min kropp, men heller aldrig helt missnöjd. Oftast har jag hållit mig någon form av gyllene medelväg där det mesta har känts okej, vissa saker gärna skulle ha kunnat förbättras och ett fåtal saker klassats som högklassiga (om man nu kan betygsätta kroppsdelar som hög- och lågklass).

När jag blev gravid med storebror så var jag till en början väldigt obekväm med hela graviditeten. Oftast kände jag mig bara ful, tjock och trött. Väldigt lite skimmer och väldigt lite acceptans av den förändrade kroppen. Även året efter födseln var jag ganska obekväm, trött och inte riktigt du med mig själv. Men i samband med lillebrors graviditet vände det. Fortfarande med dåliga dagar men på det stora hela var jag ganska nöjd och en del dagar som gravid så tyckte jag faktiskt att jag var något av det snyggaste skådat på detta jordklot.

Och nu, ett drygt år efter den senaste graviditeten så kan jag ganska lugnt konstatera att jag är mer nöjd med mig själv än vad jag någonsin tidigare varit tidigare. För någonstans på vägen så stärkte graviditeterna mig i min kvinnlighet, och med kvinnlighet även rätten att se ut som jag gör. För någonstans inser jag ju att det inte går att vara helt perfekt, min hy kommer aldrig att bli lika slät som en barnrumpa igen, brösten sitter inte uppe vid hakan efter tjugo månader av amning och kroppen förändras, åldras och tar stryk. Något annat vore onaturligt.

I samma veva har jag även kommit närmare min kropp, jag känner den bättre, vet vilka fantastiska saker den är kapabel till och lärt mig lyssna till den. Lärt mig mina grunder och mina byggstenar. Som till exempel den där cykelturen på cirka tjugoåtta dagar som de flesta av oss trampar året om, om och om igen. Den har blivit extremt tydlig, såväl upp- som nerförsbackar. Så när jag helt plötsligt känner mig skitsnygg, bäst och oövervinnlig så inser jag samtidigt att det troligtvis beror på att kroppen tycker att det kan vara till hjälp i jakten på en partner. Och när jag någon vecka senare känner mig tjock, ful och trött så beror det på att tåget har gått för denna månad och att visa upp sig helt enkelt inte behövs just nu. Kort sagt är jag ett ypperligt sällskap en vecka i månaden, helt okej sällskap två veckor och en riktig ragata den sista. Till allas glädje.

Så medan jag känner en ny stolthet över mig själv och min kropp så känner jag mig också ganska primitiv. Urkvinnan, svår att kontrollera, svår att ignorera.

Så kanske jag kan skylla allt på henne?
25.10.2011 kl. 13:29

Även treåringar har en gräns

Infört vegetarisk matsedel här hemma sedan några veckor tillbaka, inget kött kommer över dessa trösklar (förutom då jag är borta och mannen lagar mat, men det är inget jag blandar mig i). Treåringen har inte märkt förändringen men idag blev det stopp.

"Vill du ha lite pastej på smörgåsen?"

Frågande blick, tittar skeptiskt på lillebrors macka.
"Nej, bala smöl o ost"

"Men det är vegetarisk pastej, jätte god!"

"Neeeeeeeej, ja vill ha ost!!!!"

"Okej då..."

Men men, små steg. Inte vill jag heller vara utan min ost alla dagar.
25.10.2011 kl. 08:47

Tacka din mor och din far

"Mamma ja e fäjdig, ja kan gå o leka?"

"Mmm, tvätta händerna först bara och så kan du säga tack för maten"

"Men men.. de va ju bala mamma som laga maten?"

Ja gud ja, varför tacka henne?
20.10.2011 kl. 20:47

Brysselkål

Vad gör man med den? Förutom köper den på torget för att man tycker att den ser så himla liten och go ut...

20.10.2011 kl. 16:32

Och så var det det här med pojkflickor och flickpojkar då igen...

En mamma:
"Ja visst är det en rolig klänning, med bilar på. Blir det ju inte för flickigt, kul!"

Fem minuter senare, från samma:
"Ja jag skulle ha väldigt svårt ifall min pojke skulle vilja gå med klänning. Svårt."

Jo men så att. Fan vad trött jag blir.
20.10.2011 kl. 13:20

Saker jag inte kommer att börja göra heller detta år

Plocka lingon och göra min egen pepparkaksdeg. Det får vänta, prioriteringar liksom.

Däremot kommer jag även detta år att baka mina första pepparkakor i oktober. Nämligen idag till tonerna av Kate Nash och i sällskap av de bästa av hjälredor.
19.10.2011 kl. 09:31