Dagens tips i trafiken

Unga killar på moped är lite som hjortar och råddjur, kommer det en uthoppande så kommer det troligtvis snart en till. Bäst att stanna och vänta, som en extra försäkring.
18.10.2011 kl. 21:27

Julpyntet igen då...

Och när var det som man får börja pynta?

Och glöggen?

Klappar har jag redan börjat inhandla och snart bokas resan över till Svea.
18.10.2011 kl. 21:25

Andra gången är värst

Hur kommer det sig att det alltid känns sjukt kul att springa igen efter en lite längre paus. Det är friskt, härligt, otroligt skönt och man springer längre och snabbare än man väntat sig.

Sen andra gången man ska ut igen, så jäkla tungt. Som bly. Fick fokusera väldigt hårt för att inte ta varenda genväg jag hittade.

I övrigt, lite mycket just nu. Måste igen ta en funderar på om det inte blev lite mycket inplanerat denna höst. Hinner liksom inte med i vardagen och är extremt trött hela tiden.
18.10.2011 kl. 21:23

Tjing tjing

Tänkte lägga mig och läsa färdigt Peppes bok nu, ska bara hoppa in i duschen. Efter två dagars stillasittande på kurs så tyckte till och med jag att det var skönt att springa. Bortsett från att min Ipod slutade fungera halvvägs in på rundan så var det bara kul.

Men tillbaka till boken. Mycket handlar ju om att inte behöva ändras för att barnen kommer. Jag ändrades, och ärligt talat till det bättre och till största delen bara positivt. Men lite surt finns det ju alltid i äpplet.

Så när jag igår insåg att jag för första gången på tre år skulle sova utan någon av de tre männen i mitt liv så kunde jag inte tycka annat än att det var lite underligt att det inte hänt tidigare, och sist och slutligen ganska skönt.

Och ikväll när jag kom hem så fick jag nöjet att plocka fram min första lönespecifikation på tre år. Inga blanketter, inget att fylla i, bara arbete och *tjing tjing*. Så även mannen varit hemma mycket, bara jobbat vid sidan av studierna och jag självt hunnit plugga lite under åren jag varit hemma så kan jag inte beskriva känslan av att lyfta egen lön som annat än förbannat bra och ganska lycklig. Balans kanske det kallas.

Men sist och slutligen var jag också väldigt lycklig och balans en timme senare när jag stekte plättar med två små pojkar.

Det bästa av två världar.
13.10.2011 kl. 21:28

Att kunna stå och läsa en bok i lekparken är antagligen det som gör mig till en mer avslappnad mamma

Hade ursprungligen tänkt gå på bokträff och få boken signerad men nu blev det tyvärr jobb istället. Mycket synd. Som bot gick jag istället iväg till den lokala bokhandeln och hittade ett exemplar av den omtalade boken. Så medan ungarna njöt av de sista solstrålarna i parken stod jag och kucklade av skratt för mig själv medan jag begrundade begreppet National Geographic-bröst.

Nu ska jag bara packa den lilla väskan och sedan hoppa i säng och läsa så länge jag orkar.

11.10.2011 kl. 22:12

Att gå om varandra

Den här veckan har för oss vuxna i den här lilla familjen mest handlat om att säga hej, förhöra sig om när personen i fråga kan tänkas återvända hem och sedan snabbt göra upp det praktiska som gäller barnen. Är mannen inte i skogen eller i skolan så är han hemma med barnen, ensam. Själv har jag spenderat de senaste tre dagarna till största del ensam med barnen, men nu packar jag en liten väska och åker på kurs i Helsingfors två dagar.

För att sedan komma hem, byta skift, andas och sedan jobba fredag och lördag. Som avslutning på denna avslappnade vecka blir det stort barnloppis på söndag här i stan, och det mina damer och herrar kommer ta musten ur mig, om det finns en gnutta kvar då.

Så även fast det är jäkligt kul att jobba igen, okej att studera lite, väldigt inspirerande att leva med en man som brinner för det han gör och tacksamt att ha två barn som klarar de här turerna så kan jag inte göra annat än att längta tills söndag kväll då jag kan hälla upp ett glas rött, slänga mig på soffan och läsa en bok tills ögonen faller ihop. Samt tacksamt konstatera att inte alla veckor liknar denna.
11.10.2011 kl. 21:54

Den välsignade tystnaden

Båda barnen sover. På dagen. behöver jag berätta exakt hur god min kopp kaffe är just nu?
11.10.2011 kl. 13:21

Dagens sång

"Bä bäää vita lamm hal du någo oll
 jaaaa jaaaa käla lamm ja hal släcken foll

Helgdaslock å faaaaal
söndajoool moool
tvååå pal slumpol å lille lille as"
10.10.2011 kl. 21:16

Och dagens fråga går till er vegetarianer

Av ren nyfikenhet, är ni som äter (eller de personer ni känner till som äter) vegetarisk mat lika noga med att era skönhetsprodukter ska vara icke-djurtestade?
10.10.2011 kl. 16:59

Om att bli blöt

Nu ska vi samla ihop oss och gå till simhallen, i ösregn. Byta om, simma, klä på oss och sedan gå hem i ösregn.

Dagens ord: Dyblöt.
10.10.2011 kl. 09:03

Veckoslut och barnhänder


Parkhäng på fredagen i hård storm. Vi var inte kvar så länge.


Claes klättermus.


Hand nummer ett.


Hand nummer två samt nyplockad spenat från landet plus nyinköpt kokbok köpt på Mikaelskolans höstmarknad.


Sallad med spenat och krasse. Sista skörden för i år tror jag.


Höjdpunkten av händer och stökiga barn. Tanken var att visa lite presenter som knoddarnas mormor hade med hem från Sydafrika, gick väl sådär..
10.10.2011 kl. 09:00

Avlsuta saker på en fredag

Nu ska jag stänga av datorn, ge upp försöken att läsa ifatt på bloggar och istället ta en kopp te, några droppar Riga balsam med en hint av svartvinbär och sedan sy klart vagnen. Av någon anledning lades projektet på paus när det var ca tjugo stygn kvar men nu jäklar ska den bli färdig.
07.10.2011 kl. 21:21

Åhh, vad vacker du är med smink på!

Ni vet (eller så är det bara jag som vet detta) när man får en komplimang man för att man är så fin och vacker, eftersom man har satt på sig smink.

Just med den förklaring. Eftersom man har sminkat sig.

Och man försöker tänka om man ska bli glad för att någon anser att man är vacker, eller om man borde ha smink på sig oftare, alltid, dygnet runt. Kul.
07.10.2011 kl. 20:20

Ekonomi, inget som får mitt hjärta att skutta

Dagens erkännande kan lugnt vara detta: Jag intresserar mig, med väldigt få undantag, endast för nobelpriset i litteratur och fred.

Övriga, ingen spänning, inget som får hjärtat att ta ett extra skutt, helt enkelt inte så intressant.

Men antagligen det som räddar min ekonomi, mitt hjärta och får jorden att gå runt.
07.10.2011 kl. 14:39

Kvinnor, muffins och Tranström

Årets fredspris måste man väl bara applådera åt, även om det kanske, precis som Tranströmer, inte kändes som om det fanns så många alternativ sist och slutligen. Det fanns helt enkelt vissa grupper som behövde uppmärksamhet. Men inte klagar jag.

Tvärtom kunde jag igår för första gången* i livet komma hem, gräva lite i bokhyllan och sedan ta med årets nobelpristagare till sängen och somna in med honom tryckt mot näsan.


Allt om detta, nu måste jag återgå till ett hysteriskt muffinsbak med Ruben och hans bästis.


*Sedan jag flyttade hemifrån och i samma veva lämnade världens största hembibliotek
07.10.2011 kl. 13:51