Lite styrka och energi skulle sitta fint nu

Hinner inte riktigt med allt just nu tyvärr. Är det typiskt för hösten det här  att alla dagar och helger verkar fyllda till bristningsgränsen? Och även om det inte skulle vara något inplanerat så finns det ändå alltid något man skulle eller borde göra?

Men enbart negativt är det ju inte. Att jobba lite smått igen känns nästan bara kul, och en smutta ironiskt är det nog att jag finner det som rena rama avkopplingen att umgås med femtio högstadieelever på jobbet istället för två små knoddar här hemma. Kanske just eftersom dom inte är mina egna, ansvaret är inte så personligt och att tiden där betyder några timmar då jag inte behöver fokusera på det där hemma.

För hemma är det livat. Även om lillebror nu har tagit en paus i det värsta röjandet och inte slår, biter och klättrar upp på precis allt så håler han envist på att utforska allt i ett ganska högt tempo.

Och så var det ju storebror. Har jag sagt att han fyller tre år om en månad? Har jag sagt att det märks? Väldigt, väldigt mycket.

Det är som en fin liten balansgång dagen igenom där ett steg i rätt riktning (med lilleman som enhällig domare) betyder skratt, kram, kärlek och fantastiska uttryck medan ett steg i fel riktning betyder att helvetets gap öppnar sig. Och detta, mina kära läsare, betyder att jag blir väldigt matt, ganska trött och ofta väldigt arg och ledsen.

Men även att jag ibland blir väldigt glad. Som när man drunknar av pussar, lillebror får en rejäl dos kärlek eller då den lille herren berättar att "snalt komme snön, då kan man inte gå ut, vi bala sova då, sen de bli vål då kan vi gå ut".
05.10.2011 kl. 09:26

Vitt och lera

Vita converse och leriga åkrar på slow food-marknaden var ungefär en lika bra kombination som svart och snor.
03.10.2011 kl. 13:44

Fråga bloggen

Någon med erfarenhet av mini a ture?

Hittade en underbar vinterhalare till storebror men har inte alls någon koll på märket från förut, vill ju gärna vara säker på att den håller och är bra.
29.09.2011 kl. 12:44

Att smälta isberg

"Äskar dig mamma"

Okej då.
29.09.2011 kl. 09:00

Svart med en twist

Svarta kläder och två snoriga barn är inte en match made in heaven kan jag bara kort konstatera.
28.09.2011 kl. 20:22

Insikten

Insåg precis att mina barns humör och personligheter ganska långt speglar hur jag själv mådde och kände under deras respektive graviditeter. Säkert handlar det mer om slump än ren vetenskap men oavsett hur så var det en intressant, roligt men också lite vemodig insikt.

Nobelpris av detta måhända?
28.09.2011 kl. 14:22

Jag hade egentligen lagt av med sådant här men...

Av någon anledning så kom den här med från biblioteket senast. Jag är nämligen typiskt offer för Bibliotekarien tipsar-borden, där böckerna står framme och man enkelt bara kan plocka med en bok utan att leta igenom hylla efter hylla av bokryggar.


Så den här stod framme och kom med efter en ganska lång period av förbud mot dylika böcker. Men nu anser jag ändå att jag har tillräckligt gott självförtroende för att pröva på den. Hört mycket om hennes andra bok "Somna utan gråt" men har inte själv läst eller haft behov av den. Det här tyckte jag däremot att lät intressant.

Nu har jag bara kommit en bit in i boken men hittills så har det handlat väldigt lite om att bli av med gråt utan mer fokuserat på att lita på sig själv som förälder, arbeta med sin egna värdering och principer samt en gång för alla konstatera att alla barn kan vara glad, sura, ledsna, skratta, skrika, bråka och rent ut sagt vara ett helvete.

Håller det  sig boken igenom så kan det bli riktigt bra. Återkommer.
28.09.2011 kl. 13:41

Pappersdockor för ensamlek

Ruben tittade på Bärtil igår och kom helt plötsligt springande och sa att han också ville ha dockor. Efter vissa diskussioner om varför hans gamla i leksaklådan inte fungerade så insåg jag att det handlade om pappersdockor som Bärtil och Isa gris lekte med. Precis när jag skulle börja förklara att jag inte hade tid att börja laga pappersdockor så insåg jag att jag faktiskt hade en kartong med gamla dockor som tillhört mannens gamla barnflicka och som hon gett vidare. Hade själv sparat dem för att göra en tavla eller ett kollage men well well, kanske det var bra att de kom till (ursprunglig) användning igen.

Och om ni undrar över den stora dockans tejpade hals så är det förklaringen till varför pappersdockorna endast kommer fram när lillebror sover.
28.09.2011 kl. 13:34

Två koppar kaffe och en bärbar senare

Hittat! Efter lite stress så hittade jag arbetet, så nu ska jag bara kika igenom det, låta ungarna se på lite Bärtil och sen bär det av ut i det underbara solskenet.

God morgon på er!
27.09.2011 kl. 10:15

Jakten på det försvunna dokumentet

Blir mycket plugg denna vecka och kanske lite mindre blogg. Hinner, orkar, räcker inte riktigt till.

Men nu till det roliga. Jag skrev ett så förbenat bra arbete för cirkus ett år sedan. Som jag nu skulle kunna visa upp i skolan och dom skulle ba  "tada, det är toppen, du kan ju redan det här, du behöver inte göra något mer hela oktober, vi köper det här!".

Tror ni att jag hittar fanskapet?

Jag har nu gått igenom hela den nya datorn och alla mina minnepinnar (hur kan man ha så många?). Nu återstår en extern hårdskiva samt två gamla bärbara som tar tre timmar på sig bara för att starta. Så nu vet ni vad jag gör imorgon.

Mycket kaffe bara så ska det väl gå.
26.09.2011 kl. 21:42

Nyheter som inte engagerar

Västmetron. Orka.

Ni kan ju lägga hela storyn om den på is och berätta sen när den är färdig, med eller utan förare. För just nu, orkar inte se den mer.
26.09.2011 kl. 11:46

Lista

Skyller på trötthet och bristande inspiration och norpar en lista av Amanda.

Nämn något som gjorde dig glad idag: Jag behöver inte laga mat

Vad gjorde du kl 08 imorse: Kokade kaffe

Vad gjorde du för 15 min sedan: Pluggade

Det sista du sa högt: jävla sysselsättning

Vad har du druckit idag: kaffe och vatten

Vad var det senaste du åt: fullkornspasta med ratatouille

Vad var det senaste du köpte: en bunt tändsticksaskar från Mikaelskolan på markanden

Vad är det för färg på din ytterdörr: träfärgad

Vad är det för väder hos dig nu: halvklart till halvmulet kanske smhi skulle säga

Godaste glassmaken: vanilj

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: nej

Drömmer du mardrömmar: Periodvis ofta

Trivs du med ditt jobb: ja

Favoritklädsel: jeans med avec

Favoritlåt just nu: Damien Rice & Melanie Laurent - Everything You're Not Supposed To Be

Vad ser du om du tittar till höger: min vardagsrumsvägg

Vad gör dig glad just nu: musiken jag lyssnar på

Vad ska du göra härnäst: stänga datorn och gå till svärmor på lördagsmiddag

Höger- eller vänsterhänt: höger

Humör just nu: väldigt trött och urlakad

Favoritgodis: lösgodis, sött surt och helst lite gammalt och segt

Kläder just nu: svart byxor och stickad tröja

Höstplaner: hemma med ungarna, jobba, plugga, få upp tavlor på väggen, åka till Tallin och Stockholm

Hur många kuddar sover du med: Två, en under huvudet och en i famnen

Spelar du något instrument: spelat trumpet men inte särdeles aktiv nuförtiden

Morgon- eller nattmänniska: Morgon

Är du kittlig: ibland

Snarkar du: säkert

Stjärntecken: skorpion

Äckligaste insekten: alla?

Längtar du mest efter just nu: ett glas rött och en varm filt

24.09.2011 kl. 16:08

Denna trötthet alltså...

Som en slägga träffade tröttheten mig för en vecka sedan och den går inte över. Så himla tunga ögon. Lite typiskt eftersom jag precis hade kommit tillbaka till "vuxna" tider efter spädbarnstiden och nu orkat hålla mig vaken till efter tio på kvällen. Vilt.

Men nu, kan inte hålla ögonen öppna. Så jag somnar klockan åtta bredvid storebror i hans alltför smala säng och vaknar först tre timmar senare när mannen kommer in och frågar om jag ska sova där hela natten. Jag kan inte för fem öre fokusera på texten jag försöker läsa och kan inte formulera en endaste tanke om varför full sysselsättning är nödvändigt*. Och efter två böcker Alfons somnar jag igen sött bredvid storebror, enda skillnaden att vi denna gång bäddat in oss i vår större säng och att jag därmed vaknar utan den värsta stelheten.

Hela veckan stavas trötthet. Typiskt för just nu skulle jag verkligen behöva vara pigg och hinna med både det ena och det tredje.
* s.k studier, och varför är det så?
24.09.2011 kl. 15:55

Så lite om småstadslivet igen då

Hösten har ju som tidigare konstaterat kommit till den lilla småstaden. Och nu till höstens stora event. Marknad. Höstmarknad om man ska vara riktigt korrekt.

Tänk massvis med stånd, lakristremmar, torra kringlor som alla äter (för det hör till marknaden, äckligt som fan eller inte) samt tivoli. Tivoli som kostar skjortan och måste åkas, helst i vagnar som sett sina bättre dagar, manövrerade av män som även de sett sina bästa dagar.

Varje år funderar jag på varför vi går dit och spenderar pengar, köper heliumballonger som flyger upp i himlen och äter våfflor i duggregn.

Antagligen för att det trots allt är kul, för att det behövs något extra ibland när hösten är på inkommande. För att heliumballongerna ibland inte flyger iväg utan istället kommer hem där de glädjer en liten flera dagar.

21.09.2011 kl. 13:12

Ska vi förverkliga en dröm, kära moster?Efter hösten, den långa vintern och den växande våren så kommer ju sommaren igen.
21.09.2011 kl. 13:05