Om att köpa sina egna tuplaner

25.01.2013 kl. 21:33
För snart ett år sedan så skrev jag att vi kanske skulle höras senare, sen när allt slutar gunga och det börjat blomma igen.

Ingenting slutar att gunga. Livet fortsätter som en oändligt lång berg- och dalbana och vissa dagar vill jag bara stiga av. Se på när andra åker och vila mig på en bänk vid sidan av. Det finns ingen bänk och ingen släpper av mig.

Så jag sitter kvar. Jag för två små knoddar till dagis, går till jobbet, hämtar två små knoddar på kvällen och går hem. 
Vissa dagar vaknar jag upp utan dem, går till jobbet, stannar på jobbet så länge som möjligt innan jag sedan går hem och möter en enorm tystnad i en mörk hall.  

Och det har funnits stunder under detta år då jag så fullständigt tappat bort mig själv. Stunder då jag försökt fly bort och stunder då jag helt enkelt suttit mig ner och frågat mig själv hur i helvete jag hamnade här och hur i helvete det är tänkt att man ska orka fortsätta. Kvällar då jag ringt den där vännen och gråtande hulkat fram att det fan får ta och vara nog nu.

Sen finns det stunder, fredagar som den här, då jag väckt två små knoddar med sång och skratt. Fört två små knoddar till dagis under sång och skratt. Skrattat åt dåliga skämt under en alldeles för lång arbetslunch. Glatt stressat i ett naivt försöka att hinna med  allt man borde hinna med på en arbetsvecka. Tidigt hämtat upp två knoddar, köpt fredagsgodis och glatt valt att äta upp vårt godis före middagen. Ätit en sen middag, ritat bokstäver med ketchup, sett ett barnprogram och slutligen avslutat dagen med en sång. Den där sången jag lärde mig då han som nu är fyra endast var några månader. Den där sången som antagligen är den första barnsång jag kunnat utantill.
Det finns också dagar som denna, dagar då jag trots allt kan känna att jag är exakt på den plats där jag vill vara. Dagar då jag vet allt allt det som hände för ett år sedan var rätt, dagar då jag inser att det inte är meningen att det ska sluta gunga riktigt än.

Dagar då jag köpt mina egna tuplaner och tyckt om det.
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver: